Mr. Son Sung Deuk vine în România să susțină un workshop de dans!

Nu sunt chiar atât de pe lângă cu dansul, însă nu sunt nici o profesionistă. Îmi place la nebunie să dansez, chiar dacă până în liceu nu o făceam aproape niciodată. Când eram mai mică aveam impresia că am două picioare stângi, așa că mi-era efectiv rușine să dansez. Mi-era atât de rușine, că de abia dansam la evenimentele în familie.

Nu pot să explic de unde venea rușinea asta, pentru că nu era ca și cum aș fi dansat la un moment dat în fața unui public și m-aș fi făcut de râs în ultimul hal. Probabil că aveam nevoie doar de un moment de dans în public, ca să am o confirmare și să știu dacă mă pricep la dans sau nu. Până la urmă nimeni nu s-a născut învățat, așa că dansul presupune multă muncă și multe repetiții, chiar dacă te-ai născut sau nu și cu un dram de talent.

În anii de liceu mi-am dat seama că nu mă interesează deloc părerea altora, așa că la primul chef mai serios m-am pus pe dans. Și de atunci nu m-am mai oprit, și dansez cu plăcere în orice împrejurare. Pe măsură ce trece timpul, îmi face din ce în ce mai multă plăcere.

Câteodată îmi pare rău că nu m-am apucat de niște cursuri de dans mai serioase, atunci când aveam o grămadă de timp la dispoziție.

Nu știu cum ați reacționat voi, însă eu am fost extrem de încântată când am aflat că Mr. Son Sung Deuk o să organizeze un workshop de dans în România. Am impresia că cei de la Kompas Events au dat de înțeles încă de acum câteva luni că ar urma să vină un coregraf din Coreea de Sud în România, și nu cred că mă înșel. Știu că am stat cu ochii pe pagina lor încă de la începutul anului, pentru că eram curioasă cine e coregraful.

Pe rând s-au anunțat concertele History și MYNAME, așa că nici prin gând nu mi-a trecut că anul acesta o să mai vină și coregraful celor de la BTS.

Nu știam exact ce eveniment o să se organizeze cu un coregraf, dar mă așteptam ce-i drept la un concurs de dans. Mai că îmi pare rău că nu fac parte dintr-o trupă de dans, sigur n-aș fi stat pe gânduri să mă înscriu. La un workshop nici măcar nu visam, dar cine ar vrea să rateze șansa să învețe de la cei mai buni? Nu cred că exagerez dacă spun că Mr. Son Sung Deuk este unul dintre cei mai buni coregrafi din k-pop.

Fiecare coregrafie de la BTS este grea și sunt sigură că este nevoie de nenumărate repetiții, până să fie executată perfect de toți cei șapte membri. Dacă vreți exemple, aruncați un ochi aici: 1, 2, 3, 4 sau 5.

Sau dați play mai jos, să vedeți cum arată un dance practice pentru Fire.

Trebuie să recunosc, îmi doresc mult de tot să-l cunosc pe Mr. Son Sung Deuk. Probabil this is the closest I will ever get to BTS. Mă rog, nu e ăsta singurul motiv pentru care am stat ca pe ace la gândul că nu voi reuși să îmi cumpăr bilet pentru workshop-ul din 2 iulie. Sunt sigură că nu voi mai avea prea curând ocazia să particip la un astfel de workshop, pentru că mi se pare genul acela de chestie care se întâmplă o singură dată în viață.

Probabil aș fi fost la fel de entuziasmată și dacă ar fi venit un coregraf al altei trupe, așa că nu vreau să pară că vreau să merg la workshop doar pentru că e coregraful celor de la BTS.

Dar nici nu o să mint, a contat și asta destul de mult. Mi se pare foarte fain să ai șansa să înveți să dansezi de la coregraful trupei tale preferate, chiar dacă în 2 ore nu cred că o să învăț să dansez nici 1% ca BTS.

Bilete găsiți aici (plată cu cardul) și aici (plata ramburs). M-am așteptat să se dea și biletele pentru workshop ca pâinea caldă, mai ales că există un maxim de 100 de locuri, dar mai sunt destul de multe locuri disponibile.

Probabil că taxa de înscriere de 250 de lei este ceva mai piperată, dar eu mi-am justificat cheltuiala cu gândul că sigur n-o să mai am vreodată ocazia să învăț mișcările celor de la BTS chiar de la coregraful lor. Eu spun că merită, iar acum de abia aștept să văd ce coregrafie o să aleagă Mr. Son Sung Deuk pentru workshop-ul susținut la București.

Aici puteți să îi spuneți ce coregrafie vreți să învățați, pentru mine toate mișcările par la fel de grele și simt că trebuie să pornesc de la zero.

O să încerc totuși să mai arunc câte un ochi la toate coregrafiile celor de la BTS în perioada asta, nu vreau ca Mr. Son să se întoarcă în Coreea și să mă dea ca exemplu de așa nu 🙂

Tagged , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.