Pentru că zilele astea am fost tare mândră de manichiura mea, m-am gândit că ar fi momentul să inaugurez o nouă rubrică pe blog. Cel mai probabil o să-mi tot vedeți săptămâna asta unghiile prin pozele de pe social media, așa că nu ratez ocazia să vi le arăt și aici.

Recunosc că în general nu am foarte mare răbdare când vine vorba despre manichiură sau pedichiură, chiar dacă idei am destule cât să am zilnic câte un model nou pe unghii.

Nici de oje nu duc lipsă, chiar dacă am făcut curățenie la un moment dat printre cosmetice și am aruncat multe lacuri de unghii. Nu pentru că nu-mi mai plăceau, ci pentru că majoritatea erau expirate de mulți ani sau foarte uscate.

Am rămas cu vreo 50 de oje, și știu asta pentru că le-am numărat la începutul săptămânii. Probabil că nu sunt exagerat de multe, mai ales că am și câteva nuanțe asemănătoare, dar și destule lipsă. Am vreo 5 nuanțe de roșu, majoritatea aproape identice, dar nici una galbenă sau albă. Plănuiesc să le adaug cât de curând în colecție, asta pentru că e mai bine să ai la îndemână orice culoare, decât să te trezești că îți trebuie și n-ai de unde s-o scoți.

Asta mi s-a întâmpla și astăzi, când mi-a trecut prin minte o manichiură tematică pe care voiam să vi-o arăt. O să merg zilele astea să caut nuanțele de care am nevoie, și probabil că o să-mi duc ideea până la capăt.

Revenind la manichiura de față, trebuie să încep prin a vă spune că unghiile nu sunt ale mele. Cu greu reușesc să-mi las unghiile naturale să-mi crească atât de mari, iar de unghiile cu gel am fugit mereu. Am avut o tentativă în perioada liceului de a-mi aplica astfel de unghii, dar mi-am dat seama că nu sunt pentru mine și am lăsat-o baltă.

Singurul lucru care mă tentează de fapt la unghiile cu gel e ideea că pot să îmi fac tot felul de modele pe o astfel de unghie, însă există mereu și alte soluții. Soluția asta mi se pare greu de întreținut, iar pentru unghii subțiri ca ale mele este nevoie de mult gel. Ca să nu mai spun că rezultatul arată prea fals pentru gustul meu, unghiile fiind mult prea groase.

De aceea am preferat să încerc să-mi cresc unghiile naturale, iar din când în când mai aplic peste ele unghii din acelea de tip press on.

Fac asta de când le-am descoperit în dm pe cele de la s-he care costă undeva la 12 lei, iar partea bună e că mi se potrivesc chiar dacă există doar 6 mărimi în cutie. Poate că o să vă povestesc mai multe despre ele cu altă ocazie, având în vedere că acum n-am apelat la ele.

Aș fi apelat la ele, însă în ultima vreme mi-am dat seama că îmi plac mult unghiile care au acea formă de migdală, formă pe care am tot văzut-o ba la Rihanna, ba la Kylie Jenner. Formă pe care eu n-am nici o șansă să le-o ofer unghiilor mele naturale, asta pentru că nu cred să-mi crească vreodată atât de mari. Mă rog, și dacă mi-ar crește sunt sigură că cel puțin una s-ar rupe imediat și s-ar duce pe apa sâmbetei toată manichiura mea.

Cum varianta asta pică, mi-a venit ideea să-mi caut unghii de tip press on în forma aceea. Pe eBay am găsit doar cu livrare din America, ceea ce înseamnă să dau de două sau trei ori mai mult pe shipping decât pe unghii în sine.

Așa am ajuns la tips-uri, ceea ce presupune un pic de „muncă” în plus, adică să dau eu unghiile cu lipici și cu oja care e pe placul meu. Și să plătesc pentru 500 de unghii mult mai puțin decât aș fi plătit pentru un set de 24.

Pe eBay e plin de vânzători la care găsiți tot felul de forme, dar eu mi le-am luat de aici. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult e că fiecare mărime de unghie a venit în punguța ei separată, adică n-am fost nevoită să stau să caut acul în carul cu fân. Minusul a fost că vârfurile unghiilor erau un pic ciobite, însă asta am rezolvat-o în cele din urmă cu pila.

Unghiile le-am lipit cu un lipici de unghii foarte bun pe care l-am găsit în Carrefour anul trecut. Nu prea am avut ocazia să îl folosesc până acum, dar mi se pare destul de rezistent. Trebuie să menționez că atunci când zic bun, mă refer desigur pe partea de rezistență. Pentru unghia naturală de sub el nu știu cât este de bun, probabil că o să descopăr când îmi dau tips-urile jos.

Pe parte de ojă, am aplicat prima dată două straturi din nuanța 336 de la Gabrini, după care am adăugat și nuanța 303 a ojei Pretty dots de la Farmasi. Cea din urmă din doi în doi, pentru că mi s-a părut mie că ar arăta bine așa.

La final m-am gândit că ar fi momentul potrivit să încep să folosesc și tatuajele pentru cuticule din Bershka, pentru că și ele erau rătăcite prin dulap de vreun an. Mi se pare că tatuajul pe care l-am ales dă bine cu manichiura, chiar dacă deja mi s-a șters de pe piele.

Am folosit:

  • tips-uri pentru unghii de pe eBay, disponibile aici
  • lipici pentru unghii de la KillyS, cumpărat din Carrefour
  • ojă Gabrini Nailpolish, nuanța 336
  • lac de unghii Pretty dots de la Farmasi, nuanța 303
  • tatuaj pentru cuticule de la Bershka

Pe termen lung știu că și unghiile de acest tip s-ar putea dovedi a fi o idee nu prea fericită, însă așa am măcar ocazia să vă arăt ce idei de manichiuri îmi mai trec prin cap. Mă aștept ca unghiile mele naturale să nu arate prea bine după contactul cu lipiciul, dar poate mă așteaptă o surpriză plăcută.

Voi ce fel de unghii preferați? 🙂