Habar n-am când mi-a mai plăcut un artist atât de mult încă din prima clipă în care i-am auzit vocea, dar de DEAN îmi place de nu-mi găsesc cuvinte suficiente să mă exprim.

Nu știu, dar mi se pare că are un stil foarte diferit față de majoritatea cântăreților, și nu mă refer strict la cei din Coreea de Sud. L-am mai menționat eu puțin într-o altă postare, adică aici, dar el și melodiile lui merită cu siguranță o postare separată.

Pur și simplu e altceva, și am reușit să o fac până și pe prietena mea cea mai bună (pe care nu reușesc să o fac să asculte muzică în limba coreeană de nici o culoare) să asculte o melodie de-a lui și chiar să spună că nu sună rău.

Melodia în cauză e Bonnie & Clyde, de altfel și preferata mea. Serios că dacă m-ar fi pus cineva să ascult melodia asta, chiar și fără să văd videoclipul și să știu cine cântă, aș fi putut să mă îndrăgostesc pe loc de băiatul ăsta. Are o voce extrem de interesantă și de senzuală, și un stil aparte de a rosti toate cuvintele și de a te face să simți parcă tot ceea ce spune.

Mi se pare genul ăla de bărbat care ți-ar putea cânta în orice moment al zilei, și nu te-ai supăra vreo clipă dacă ar face asta zi de zi. Ar putea să-ți cânte până și-n limba engleză, cam așa. Sau ar putea să-ți cânte ceva de la altă trupă, ca de exemplu melodia asta, și tot ar suna al naibii de bine.

Când am aflat că tot el a scris și Black Pearl pentru EXO, adică prima melodie de aici, deja am știut că ceva e putred la mijloc. La modul că Black Pearl e melodia mea preferată de la EXO, și pe vremea când mi-am dat seama de asta nici nu știam cine-i DEAN, darămite că versurile melodiei sunt scrise de el. Voi numiți-o coincidență, eu cred că-i ceva mai mult.

Nu știu dacă aș putea să fac un top al melodiilor mele preferate de la el, pentru că-mi plac oricum toate și le ascult pe majoritatea pe repeat. Pot însă să vă spun că îmi place la nebunie cea de mai sus, și nu mă mai plictisesc nicicum de ea. O cânt la duș, o cânt prin casă, mai am un pic și o să o cânt și în autobuz sau pe stradă. Luați de aici și o versiune live a melodiei, care sună la fel de bine, sau chiar mai bine, ca versiunea înregistrată în studio.

Dacă mă pornesc cu discuția despre clipul de la versiunea live nu mai termin prea curând, are băiatul ăsta ceva și încă nu mi-am dat seama ce e. Când se mai și uită fix la obiectivul camerei de filmat deja simt că nu pot să mai scot un cuvânt pe gură și efectiv stau și mă uit la ecran. De cântat și de voce nu mai spun nimic, oricum sună la fel și live și înregistrat.

Hai că vă las și melodia asta care-i un pic mai siropoasă, pentru că până și asta-i iese bine. Pe alocuri mă duce un pic cu gândul la Song Mino de la WINNER, dar asta cred că mai mult din punct de vedere al aspectului fizic. Muzical sunt destul de diferiți, așa că nici n-are rost să-i compar.

Ar mai fi melodia asta, dar n-o să adaug prea multe comentarii. Dați play, aici găsiți și varianta întreagă și cu versuri în engleză.

Chiar n-am putut să sar peste ea, pentru că cine altcineva ar putea să arate atât de bine cu un sacou animal print pe el?

Și închei postarea cu altă melodie simpatică, de data asta o colaborare cu Taeyeon. Videoclipul e colorat și dinamic, iar melodia te bagă într-o stare de relaxare. Rar ascult eu melodii din astea, probabil de asta-mi place mie atât de tare de artistul ăsta. Cântă exact genul de melodii de care am cam încercat, și până acum am reușit cu brio, să fug eu de-a lungul timpului.

Cu DEAN n-am mai reușit, dar serios că nu-mi pare rău nici o secundă.

Băiatul ăsta e genul acela de artist cu care mi-ar plăcea la nebunie să am la un moment dat șansa să colaborez. Să-mi compună mie o melodie, să o punem de-o colaborare, orice legat de domeniul muzical.

Nu pot să-mi imaginez un alt cântăreț cu care mi-ar face mai mare plăcere să am ocazia să fac unul dintre lucrurile de mai sus.

În rest n-am ce să vă mai spun ca să vă conving să-i dați măcar o șansă, pentru că eu oricum sunt deja cucerită de muzica și de vocea lui. I-am cumpărat chiar și albumul de debut, dar pe ăla promit că o să vi-l arăt cu altă ocazie.

Îmi plac artiștii care chiar merită, și el mi se pare că merită cu vârf și îndesat. Plus că nu-i albumul tipic din k-pop, adică cel însoțit de o cărticică care conține o grămadă de poze și e materialul perfect pentru #fangirling.