Mi-a fost dor de BTS.

Mi-a fost dor de BTS.
Photo credit: BIG HIT Entertaiment.

Chiar daca BTS a fost si ramane una dintre trupele mele preferate, asta nu inseamna ca o sa ma feresc sa recunosc ca niciuna dintre melodiile lansate dupa I need u nu prea m-a dat pe spate.

Nu spun ca n-au lansat melodii bune, nici ca nu le-am ascultat sau ca nu i-am sustinut in continuare pe baieti. BTS a crescut in ultimul an cat alte trupe la un loc, ceea ce m-a facut sa fiu din ce in ce mai mandra de ei si de toata munca depusa de la debut si pana in momentul de fata. Au dominat topurile muzicale, au vandut albume peste albume, au stiut cum sa se folosesca de social media ca sa-si apropie tot mai multi fani.

Mi-a placut mult de BTS in perioada I need u. I need u a adus altceva, adica o trupa care s-a maturizat si care si-a dat seama ca viata nu e roz. Viata nu mai era doar despre cat de frumoasa-i dragostea, cat de important e sa-ti urmezi visele sau cum e cand esti indragostit si-ti urla hormonii in corp.

BTS indraznea prin I need u sa abordeze un subiect destul de sensibil, pe care pare ca majoritatea dintre noi am vrea sa-l ascundem sub pres si pe care ne ferim sa-l deschidem de parca ar fi Cutia Pandorei. Perioada adolescentei e una dintre cele mai complicate perioade, ceea ce face ca si cele mai mici probleme sa poate sa te faca sa alegi oricand o cale gresita.

Mi-a placut ca BTS nu s-a sfiit sa arate prin I need u pana unde te poate duce o cale gresita. Dincolo de toate teoriile care au tot aparut de-a lungul timpului si au tot fost dezbatute si rasdezbatute, I need u m-a facut sa-mi dau seama cat de norocoasa sunt ca am niste prieteni de nadejde langa mine.

Posibil sa sune ca un cliseu, dar cred ca e foarte important sa ai alaturi oameni care sa te ajute sa treci peste momentele dificile, care sa te inteleaga si sa stie cum sa-ti ridice moralul atunci cand esti la pamant.

Trecand peste subiectul sensibil abordat in scenele singulare din videoclip, cred ca esenta lui ramane tocmai importanta prieteniei. Prietenii adevarati pot sa te ajute sa devii o versiune mai buna a ta, dar pot in aceleasi timp sa te atraga intr-un anturaj nepotrivit si sa te faca sa recurgi la gesturi extreme. Singuratatea joaca si ea un rol important in videoclip, avand in vedere ca fiecare membru din BTS pare sa apuce pe o cale gresita atunci cand e singur.

Probabil de asta I need u a fost si este una dintre melodii mele preferate, chiar daca in acelasi timp e si una dintre melodiile pe care le ascult cand am o zi proasta. E melodia mea de inima albastra, daca pot sa o numesc asa. Dintre melodiile lansate in ultimul an Save me s-a apropiat un pic de ea, adica mi s-a parut ca regasesc iar trupa care devenise preferata mea in 2015.

Ma rog, si WINGS mi s-a parut un album bun, mai ales ca fiecare membru al trupei a avut ocazia sa se afirme. Nu ma ascund dupa deget si marturisesc ca Blood Sweat & Tears nu mi s-a parut o capodopera, dar mi-a placut totusi ca BTS a experimentat un sound nou si a mentinut aprins focul teoriilor pornite in perioada I need u.

Foarte mult mi-a placut in schimb melodia lui Jimin, Lie, care dupa umila mea parere e cea mai buna de pe album. Nu spun ca celalalte melodii n-ar fi bune sau la fel de bune, dar imi place ca abordeaza cu nosalanta faptul ca desi e mereu cu zambetul pe buze, lucrurile nu stau la fel si in interior.

Despre Dope si Fire pot sa spun doar ca sunt genul de melodii care-ti raman in cap toata ziua si care te fac sa te ridici de pe scaun. As fi ipocrita sa spun ca nu le-am ascultat de mi-au sarit capacele, dar cred totusi ca as fi si mai ipocrita daca as spune ca m-au dat pe spate. Dope parca mi-a placut un pic mai mult decat Fire, mai ales cand vine vorba de concept.

Revenind in prezent, chiar am asteptat sa vad ce aduce noul an si ce urmeaza dupa WINGS. In Spring Day simt ca incep sa revad trupa care m-a cucerit, si-mi place ca au revenit cu o melodie un pic mai chill. Imi place vibe-ul usor melancolic dat de versuri, dar si atmosfera calda din videoclip.

Stiu deja ca-i greu ca BTS sa scoata prea curand o melodie care sa-mi placa la fel de mult sau chiar mai mult decat I need u, cred ca de aceea sunt si atat de greu de multumit si de dat pe spate 🙂 De dragi imi sunt oricum dragi in continuare, si o sa-i sustin si urmaresc cu la fel de mult interes.

Voua cum vi se par Spring Day si noul album BTS?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *