E drept ca ale mele gusturi muzicale s-au schimbat destul de mult din liceu si pana in prezent, asa ca o singura trupa a ramas constant in playlistul meu. As putea spune ca sunt fana Fall Out Boy inca din perioada liceului (nu fana lor numarul 1, dar totusi fana), perioada in care trebuie sa recunosc ca aveam un crush destul de mare pentru Pete Wentz, basistul trupei.

Nici nu pot sa va spun cam cat de incantata am fost cand cei patru membri ai trupei au decis sa-si mai acorde o sansa si au luat-o de la capat. Mi-au frant un pic inima cand au anuntat ca se despart, dar cred ca pauza le-a prins bine si a fost pretextul perfect pentru a schimba un pic directia in care mergea trupa. Mie-mi place cum arata Fall Out Boy de cativa ani incoace, mi se pare ca s-a reinventat si ca a renascut din propria cenusa ca pasarea Phoenix.

Chiar daca la inceput mi-a placut atitudinea lui usor miserupista, pe parcurs am descoperit un om care nu se teme sa-si accepte si sa-si recunoasca bipolaritatea. Putine persoane sunt dispuse sa recunoasca faptul ca sufera de tulburari psihice, tocmai de aceea mi se pare de admirat ca un om pe care-l admira atatia alti oameni nu se teme sa faca asta.

De la basistul de la Fall Out Boy mi-am notat la un moment dat cateva citate, citate care m-au facut sa-mi dau seama ca exista mai mult in spatele atitudinii de bad boy pe care-o vedeam pe scena. Desigur, avand in vedere ca le-am gasit pe internet, nu sunt 100% sigura ca toate citatele de mai jos sunt rodul imaginatiei lui Pete. Cautandu-le am aflat ca a scris chiar si o carte, pe care sper sa o gasesc zilele urmatoare in format .pdf ca sa pot sa-i dau o sansa.


See, there’s the bands that you say you like to sound smart, and there’s the bands you say you like to get laid. And then there’s the bands you really listen to.

I’m extreme in both ways. Either I won’t stop calling you or I won’t return your calls.

Somewhere I just want to find someone that’s going to love me forever no matter what; I want someone to show the inside of my head to. That thought keeps me going.


Si pentru ca postarea nu e despre Pete Wentz, ci despre Fall Out Boy, melodia pe repeat de astazi este Champion. Videoclipul transpune destul de bine ideea ca oamenii nu vor fi niciodata multumiti cu ceea ce au, indiferent cat au. De multe ori ne intrebam cum ar fi fost daca, punandu-ne la indoiala alegerile si gandindu-ne ca poate era mai bine sa fi urmat alt drum.

Adevarul e ca, indiferent ce drum am urma, cred ca la un moment dat tot am gasi un motiv pentru care sa fim nemultumiti ca l-am ales. Pe de alta parte, e normal sa existe in fiecare dintre noi o doza de curiozitate si sa ne intrebam cum ar fi fost daca am fi fost altcineva.

Melodia si videoclipul ei ma duc cumva cu gandul la bipolaritate, la faptul ca de multe ori purtam masti, dar si la faptul ca partea rationala din noi duce constant o lupta cu partea emotionala. Imi place ca totul pare sa se incheie cu young Pete si Pete cel de acum, pentru ca asta pare o lupta pe care el o duce in fiecare clipa. Lupta dintre ratiune si emotie e o lupta care se da in fiecare dintre noi, insa important e ca la finalul ei castigatorii sa fim noi.

Versul preferat:

I’m a champion of the people who don’t believe in champions.

Voi ce melodie ati avut saptamana asta pe repeat?