Daca in urma cu doi ani am sarbatorit 1 decembrie cu o postare in care am vorbit despre lucruri bune si mai putin bune care se intampla in Romania, anul acesta m-am gandit sa schimb foaia. In 2017 am auzit la radio din ce in ce mai multe melodii romanesti cu versuri in limba romana, iar pe multe dintre ele am ajuns chiar sa le ascult pe repeat.

Mi se pare ca a fost un an destul de bun pentru industria muzicala din Romania si, asa cum va spuneam si la inceputul anului, ma bucur ca artistii din Romania au lasat-o mai moale cu melodiile in spaniola sau portugheza. Se pare ca majoritatea au inteles ca publicul din Romania vrea sa mai auda si altceva in afara de hituri de-o vara, care au cateva versuri catchy ce se repeta timp de trei minute. 🙂

Pentru ca nu are sens sa bat prea tare apa-n piua, o sa va las cu cele mai bune 17 melodii romanesti lansate in 2017. Cele 17 melodii de mai jos sunt cele mai bune in opinia mea, si toate au versuri in limba romana. Adevarul este ca as fi inclus si My favourite man de la Irina Rimes, asta daca nu-mi setam regula cu versurile in limba romana. Poate si Ruleta, am auzit-o peste tot si pana la urma parca tot m-a prins. Sa dam Cezarului ce-i al Cezarului, la nivel global INNA e cam cea mai cunoscuta voce autohtona.

17.

Andrei Leonte – Partea rea


16.

ADDA feat. DOC – Te aud


15.

Smiley – Vals


14.

Killa Fonic – Piesa noastra feat. Irina Rimes


13.

The Motans feat. Delia – Weekend


12.

Edward Sanda feat. Ioana Ignat – Doar pe a ta


11.

Liviu Teodorescu – Obsesie


10.

Ruby – Adevar sau minciuna


9.

The Motans feat. INNA – Nota de plata


8.

Irina Rimes feat. Killa Fonic – Bandana


7.

Carla’s Dreams – Frica


6.

What’s UP – La tine


5.

ANTONIA – Iubirea mea


4.

Irina Rimes – Ce s-a intamplat cu noi


3.

Feli – ACASA


2.

Delia feat. Macanache – Ramai cu bine


1.

Smiley – De unde vii la ora asta?Voi ce melodii romanesti ati avut pe repeat in 2017?