Asa cum v-am obisnuit de doi ani incoace, la sfarsitul fiecarui an trag linie sub playlist si aleg cateva melodii preferate de la artistii din Coreea de Sud.

La fel ca si anul trecut, nici anul acesta melodia de pe locul 1 nu a prea avut concurenta, desi a fost lansata in luna ianuarie. Ceilalti artisti au avut la dispozitie mai bine de 11 luni sa o detroneze, insa asta nu s-a intamplat. Au exista ce-i drept destule melodii care au stat la cotitura dar, pentru ca melodia de pe primul loc este cea pe care am ascultat-o cel mai des anul acesta, in cele din urma am hotarat sa dau Cezarului ce-i al Cezarului.

Pentru industria muzicala din Coreea de Sud, 2017 a fost un an cu bune si rele.

In cea de-a doua jumatate a anului BTS a surprins pe toata lumea pe covorul rosu de la BBMAs, iar mai apoi pe scena de la AMAs si in aparitiile de la televiziunile americane. Stilul vestimentar a atras atentia tuturor, iar pe Polyvore baietii de la BTS le-au “suflat” trofeul de Top Male Fashion Icons unor artisti ca Harry Styles sau Justin Bieber.

Kim Taehyung nu a impresionat doar comunitatea de pe Polyvore si pe cei de la Vogue, ci si pe cei de la TC Candler, care l-au numit cel mai frumos chip al anului 2017. Cred ca pe final de an e safe sa afirm ca anul 2017 a cam fost anul celor de la BTS.

Pe de alta parte, tot in 2017 ne-a spus Goodbye trupa 2ne1. Pe urme le-au calcat Sistar si 4Minute. Tot in 2017 ne-a parasit si Kim Jonghyun de la SHINee, o veste care m-a luat prin surprindere si m-a facut sa privesc idolii dintr-o cu totul alta perspectiva. Poate in 2018 nu mai uitam ca sunt si ei oameni. 2017 a insemnat si o pauza pentru cei de la BIGBANG, asta dupa ce T.O.P s-a inrolat in armata. Ce-i drept, nici pentru el n-a fost un an prea bun.

Cu bune, cu rele, zic sa ne intoarcem atentia spre cele mai bune melodii din 2017. Melodiile de mai jos sunt cele mai bune din punctul meu de vedere, probabil ca topul vostru arata cu totul altfel decat al meu, e normal sa fie asa. 🙂


17.


16.


15.


14.


13.

12.

11.


10.


9.


8.


7.


6.


5.


4.


3.


2.


1.

Honorable mentions (intr-o ordine aleatorie):

Only you, MIC Drop, Don’t wanna know, Okay, Paradise, Bling Bling, Not today, Critical Beauty, Likey, Move, You areBaby don’t like it, Back 2 U, Angel, Find you, A girl like me, Dimple, Moon U, Hallelujah, Papillon, Wake me up, Goodbye, Yesterday, Fact, 365 FRESH, Cherry Bomb, Shine Forever, Love me love me, Really Really si Untitled, 2014.

Albumul preferat:

Limitless de la NCT 127.

Videoclipuri preferat:

Spring Day de la BTS si Tomorrow, Today de la JJ Project.


Voi ce melodii ati avut pe repeat cat a fost anul de lung?