Tema de astăzi a 30 Day Writing Challenge mă provoacă să deschid un subiect preferat de-al meu, pe care l-am abordat și l-am dezbătut foarte des în perioada în care mergeam încă la psiholog – ce-ar fi fost dacă?

De-a lungul celor câteva ședințe de psihoterapie la care am participat anul trecut, psihologul meu mi-a spus în câteva rânduri că trăiesc în trecut. Poate că într-o anumită măsură are dreptate, însă în același timp trăiesc și în viitor și mă gândesc de multe ori la lucrurile care ar putea să se întâmple în viața mea.

Când nu-mi ocup timpul cu tot felul de scenarii legate de felul în care ar putea să evolueze viața mea de acum încolo, mă gândesc și la lucrurile care ar fi putut să se întâmple în trecut. Nu mă ajută cu nimic, poate doar să-mi dau seama ce regrete am și pe câte dintre ele aș putea să le mai rezolv în prezent.

 

Câteva dintre ce-ar fi fost dacă-urile mele:

Ce-ar fi fost dacă m-aș fi mutat din țară când aveam doar câțiva ani?

Ce-ar fi fost dacă aș fi mers la facultate într-un alt oraș?

Ce-ar fi fost dacă aș fi mers la facultate altă țară?

Ce-ar fi fost dacă mi-aș fi urmat pasiunea și aș fi devenit cântăreață?

Ce-ar fi fost dacă aș fi lăsat totul baltă după ce-am terminat facultatea și mi-aș fi luat un an pentru mine, în care să călătoresc și să mă cunosc mai bine?

Ce-ar fi fost dacă fiecărui tip de care mi-a plăcut la un moment dat de-a lungul anilor, i-ar fi plăcut la rândul lui de mine?

Ce-ar fi fost dacă aș fi intrat la facultatea de psihologie?

Ce-ar fi fost dacă the one that got away ar fi fost într-adevăr the one?

Ce-ar fi fost dacă după facultate m-aș fi mutat în București?

Ce-ar fi fost dacă nu m-aș fi născut în România?

Ce-ar fi fost dacă un singur lucru din trecut s-ar fi petrecut altfel?

 

Probabil că este normal și firesc să privești în urmă și să te întrebi cum ar fi arătat viața ta dacă lucrurile s-ar fi întâmplat altfel.

Nu știu sincer dacă viața mea ar fi fost mai frumoasă în cazul în care cel puțin una dintre întrebările de mai sus n-ar mai existat. Știu însă că îmi doresc să am din ce în ce mai puține ce-ar fi fost dacă, și mai multe riscuri asumate. 🙂