Categories
30 Day Writing Challenge Filme

Ziua 14: 3 seriale Netflix care m-au surprins plăcut.

Astăzi ar fi trebuit să vă povestesc despre filmele mele preferate, însă adevărul este că mă uit rar la filme și sunt mai degrabă fană a serialelor. Tocmai de aceea, m-am gândit că ar fi mai bine să includ în această postare cele 3 seriale la care am început de curând să mă uit, și care m-au surprins plăcut.

1. LA CASA DE PAPEL

Sinceră să fiu, nu m-am aștept să-mi placă atât de mult, dar să mă uit la acest serial a devenit timp de o săptămână activitatea mea preferată.

În primele zile ale săptămânii m-am uitat la câte 4-5 episoade pe zi, vineri seara am profitat că sâmbăta eram liberă și m-a uitat la vreo 7, iar sâmbăta mi-am petrecut-o urmărind al doilea sezon până la capăt. M-aș uita și a doua oară, ceea ce nu mi se întâmplă cu orice serial, așa că vi-l recomand.

2. 13 REASONS WHY

Depresia este un subiect delicat, tocmai de aceea am avut ceva semne de întrebare legate de felul în care va fi abordat în serial. Mă bucur că devine o temă din ce în ce mai dezbătută, poate vom reuși să ajungem într-un punct în care să nu o mai tratăm ca pe un moft sau ca pe ceva ce trece de la sine.

https://www.youtube.com/watch?v=JebwYGn5Z3E

E interesant să descoperi ce anume poate determina o persoană să recurgă la un gest extrem cum este suicidul, dar mai ales cum o pot influența cei din jur la luarea unei astfel de decizii. Până la urmă fiecare personaj poate fi privit ca o piesă a unui puzzle, rămâne însă să descoperim cum anume a contribuit fiecare la deznodământul tragic la poveștii. Cine ce-a spus, cine ce-a făcut.

3. NARCOS

Dacă tot mi-a plăcut La Casa de Papel, am zis că merită să încerc și cu Narcos. Oricum a trecut ceva vreme de când nu mi-am mai exersat spaniola, așa că nu strică să mă uit la câteva seriale în această limbă. 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=U7elNhHwgBU

Trebuie să recunosc că La Casa de Papel m-a prins mai tare decât Narcos, însă vorbim totuși despre două seriale destul de diferite și e greu să pui un semn de egalitate între ele. Narcos este mai degrabă un documentar, fiind inspirat de viața unor persoane care au influențat cursul istoriei.

Pe voi ce seriale v-au surprins într-un mod plăcut în ultima vreme?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.