Ziua 15: Cum a arătat ziua mea?

Aș spune că tema de astăzi a 30 Day Writing Challenge s-a cam nimerit la fix, având în vedere că trebuie să vă povestesc cum a arătat ziua mea și una peste alta chiar a fost o zi destul de interesantă. În weekend am pornit cu trenul spre Budapesta, pentru un mic city break de trei zile și pentru concertul celor de la Arctic Monkey, susținut în cadrul festivalului Sziget.

Astăzi de dimineață am plecat din Budapesta înapoi spre Brașov, așa că o mare parte din zi mi-am petrecut-o în tren. A fost un prilej să-mi amintesc că-mi place foarte mult să merg cu trenul, și adevărul e că timpul a trecut destul de repede. Am făcut aproximativ 13 ore din Budapesta până la Brașov, însă am reușit să-mi găsesc câteva ocupații în tren și n-am simțit că timpul trece greu.

 

Ziua mea a arătat cam așa:

6:30 AM: M-am trezit, dar toată lumea doarme încă, așa că până sună alarma încerc să mai ațipesc și eu un pic. În cap îmi răsună doar melodii de la Arctic Monkeys, dar nu pot să mă ridic să-mi scot căștile din ghiozdan.

6:35 AM: Îmi amintesc că n-au cântat fix melodia mea preferată, dar mă gândesc că asta-i un pretext bun să mai merg la un concert de-al lor.

6:40 AM: All I wanna hear you say is R U mine? R U mine, oh, R U mine?

6:45 AM: If you like your coffee hot, let me be your coffee pot. #MyBrainWontLetMeSleep #IWannaBeYours

6:50 AM: I’ll be here, waitin’ ever so patiently for you to #SnapOutOfIt.

6:55 AM: Sad to see you go, was sorta hoping that you’d stay. #DoIWannaKnow

6:57 AM: Deschid în sfârșit ochii, zâmbesc cu gura până la urechi și mă gândesc că o să-mi cam fie dor de Budapesta și de priveliștea de care pot să mă mai bucur doar acum, dar de care m-am bucurat și alte 2 dimineți la rând.

7:00 AM: Se aude alarma de la telefon. Prietena mea cea mai bună pleacă din Budapesta cu 2 ore înainte, așa că e timpul să mă trezesc și eu.

7:30 AM – 8:30 AM: Am mai dormit puțin.

8:30 AM: Am făcut un duș, mi-am făcut bagajele, mi-am pregătit ghiozdanul.

9:00 AM: Am mers până la Spar să fac câteva cumpărături pentru drum, iar apoi la McDonald’s să-mi iau un cheeseburger și o plăcintă cu zmeură.

9:30 AM: M-am întors în cameră, mi-am luat bagajele și am pornit spre gară.

9:50 AM: M-am urcat în tren.

10:10 AM: Trenul a plecat din Budapesta.

10:11 AM: Deja mi s-a făcut dor de Budapesta.

10:30 AM: Am mâncat un sandwich.

11:00 AM: M-am gândit să citesc o carte.

11:15 AM: M-a luat somnul, așa că am făcut o pauză de la citit.

11:20 AM: Am mâncat un măr.

11:30 AM: Mi-am scos căștile din ghiozdan și am ascultat niște muzică.

12:00 PM: Am mâncat cheeseburger-ul de la McDonald’s.

12:30 PM: M-am uitat la pozele din Budapesta și am ochit câteva pe care urmează la un moment dat să le postez pe Instagram și pe blog.

13:00 PM: Am ajuns la Curtici.

13:01 PM: Am schimbat fusul orar.

13:30 PM: Prietena mea cea mai bună m-a anunțat că trenul ei întârzie 2 ore, moment în care am realizat cu tristețe că ne-am întors în România.

14:00 PM – 17:00 PM: M-am uitat la 3 episoade din Unsolved.

17:10 PM: Dacă tot aveam loc în ultimul vagon al trenului, m-am gândit să merg la capătul vagonului și să fac niște filmulețe artistice cu el în mișcare.

17:30 PM: Am mâncat încă un sandwich. Plus jumătate de ciocolată.

18:00 PM: Am băut o bere.

19:00 PM – 20:00 PM: Am vrut să mă întind pentru câteva minute pe scaunul liber de lângă mine, dar am adormit și m-am trezit după o oră. 💤

20:10 PM: Cel mai probabil am mai ronțăit ceva. De fapt, dacă stau să mă gândesc, am ronțăit ceva aproape tot drumul, care a durat 13 ore.

20:20 PM: Niște oameni se ceartă pe locurile din tren.

20:40 PM: Acum a apărut și nașul, așa că a reînceput cearta.

21:00 PM: Afară tună și fulgeră, în tren tună și fulgeră oamenii de mai devreme care se mai înțeapă din când în când cu câte o replică.

21:10 PM: Avem și noi întârziere de câteva minute.

21:20 PM: A apărut un episod nou din Râzi ca prostu’, așa că i-am dat play.

21:30 PM: M-am uitat și la Una scurtă.

22:00 PM: În tren a urcat un tip care ne-a dus cu gândul la taximetristul despre care povestește Micutzu în filmulețul de aici.

22:10 PM: Pentru câteva secunde s-a luat curentul în tren.

22:20 PM – 22:25 PM: Tipul de mai devreme s-a gândit că e o idee bună să vorbească la telefon pe speaker, la capătul celălalt al firului fiind un alt tip care din 5 în 5 secunde mai scotea pe gură câte o înjurătură. Tipul din tren l-a certat, spunându-i că este pe speaker și că trebuie să vorbească frumos. Ce bine ar fi dacă ar exista un mod să vorbești la telefon fără să te audă tot trenul. Sau stai…

22:35 PM: Mi-am desfăcut părul și m-am gândit că n-ar strica să-mi fac și un selfie, dacă tot. Mi-am făcut vreo 7 și pe unul l-am postat pe Instagram.

23:17 PM: Am ajuns #acasă. Sau mă rog, suntem în gara din Brașov.

23:20 PM: Nu găsim taxi.

23:25 PM: Am găsit taxi, mulțumim #CleverTaxi.

23:35 PM: Am aruncat ghiozdanul din spate și am lăsat valiza pe podea.

23:37 PM: Am dat drumul la apă în cadă și am căutat un cub efervescent.

23:45 PM: Am făcut baie și m-am simțit în sfârșit relaxată.

23:55 PM: M-am așezat în pat și habar n-am când am adormit.

 

Poate că n-a fost cea mai palpitantă zi din viața mea, și probabil că era mult mai interesant să vă fi povestit una dintre cele 3 zile petrecute în Budapesta. A fost totuși un exercițiu interesant să-mi amintesc ce-am făcut mai exact astăzi.

 

Tagged , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.