Ziua 24: O lecție pe care-am învățat-o de curând.

Chiar dacă de-a lungul vieții am învățat multe lucruri, astăzi m-am gândit să vă povestesc despre o lecție pe care-am învățat-o de curând. Nu-i tocmai o lecție plăcută, însă lecțiile neplăcute sunt și cele care ne ajută să evoluăm 🙂

Lecția pe care-am învățat-o de curând este că uneori, deși primești o a doua șansă în viață, finalul s-ar putea să fie același ca prima dată. Recunosc că de multe ori eu sunt cea care nu oferă o a doua șansă, asta pentru că sunt genul de om care trece destul de greu peste o dezamăgire de orice tip.

Anul acesta am vrut să dau o doua șansă unei relații pe care în urmă cu câțiva ani am privit-o cu alți ochi, vrând să o transform în ceva mai mult. S-a dovedit a fi o mare greșeală, însă aleg să privesc partea plină a paharului și anume că data viitoare mă voi gândi de două ori înainte de a încerca.

Sunt relații care pur și simplu nu pot fi mai mult decât ceea ce sunt, indiferent dacă a trecut timpul și oamenii s-au schimbat. Sau poate că tocmai asta-i problema, că timpul trece și oamenii se schimbă odată cu trecerea lui.

Desigur, asta nu înseamnă că în viață nu trebuie să încerci sau că eu nu voi mai încerca niciodată. Însă, așa cum spuneam și mai sus, voi încerca doar după ce mă voi gândi de cel puțin două ori și după ce voi cântări bine situația.

Trebuie să avem mereu în minte faptul că pur și simplu nu putem forța lucrurile să se întâmple, oricât de mult ne-am dori noi ca ele să se întâmple. Niciodată nu-i un semn bun dacă trebuie să forțezi lucrurile, pentru că farmecul foarte multor lucruri este tocmai naturalețea cu care se întâmplă.

Voi ce lecție ați învățat de curând de la viață?

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.