Simt nevoia să recunosc că pe final de 2018 n-am mai ascultat atât de mult k-pop pe cât obișnuiam să ascult, dar cu toate astea nu pot să ignor celelalte zece luni ale anului în care din căștile mele răsuna limba coreeană. 🙂

Sunt surprinsă că am luat o pauză de la k-pop, și cred că în decembrie au fost zile în care n-am ascultat nici măcar o singură melodie din Coreea de Sud.

În acele zile se prea poate să fi ascultat totuși New Era de la GOT7, o melodie pe care-o ascult în fiecare dimineață înainte să plec la job. Nu știu cum, dar melodia asta reușește cumva să mă facă să vreau să mă ridic cât mai repede din pat și chiar să mă simt plină de energie și pregătită pentru 8 ore la birou.

Am trișat puțin și am adăugat melodia asta și în postare, chiar dacă versurile sunt în limba japoneză, nu în limba coreeană. Adevărul este că în primă fază am fost tentată să postez Look, dar mi-am dat seama că New Era este posibil să fie una dintre melodiile pe care le-am ascultat cel mai des anul acesta.

Am încercat să aranjez melodiile într-o anumită ordine, nu le-am postat într-un mod aleatoriu. N-aș ști să vă spun care a fost criteriul mai exact, pentru că am încercat să țin cont de cât de des le-am ascultat, de versuri, de concept, de videoclip, sau de cât de bună mi s-a părut melodia per total.

Tot la capitolul încercări, mi-am propus încă de la început să aleg o singură melodie de la o trupă sau de la un artist, pentru a fi cât mai puțin biased.

Asta este unul dintre motivele pentru care Fake Love nu se numără printre cele 18 melodii de mai jos, Airplane pt. 2 a fost parcă mai pe gustul meu.

18. Wanna One – Boomerang

17. Super Junior – Lo Siento ft. Leslie Grace

16. Monsta X – Jealousy

15. KATIE – Remember

14. NCT U – Boss

13. EXO – Tempo

12. SUNMI – Heroine

11. GOT7 – NEW ERA

10. Jay Park – V

9. NCT DREAM – Go

8. CLC – Black dress

7. PRISTIN V – Get it

6. Red Velvet – Bad boy

5. BTS – Airplane pt. 2

4. SUHO – Dinner ft. Jane Jang

3. iKON – Love scenario

2. PENTAGON – Shine

1. SHINee – Good evening

Honorable mentions: What is Love, Dally, Blooming Day, Everyday, Fiance, Fake Love, We Go Up, DDU-DU DDU-DU, Retro Future, Oh! My.

Voi ce melodii ați avut pe repeat în 2018?

*

P.S.:

Sper să aveți un an nou fain, care să fie plin de experiențe din care să învățați cât mai multe, dar și de amintiri pe care să le povestiți nepoților.

Să ne auzim cu bine în 2019!