Categories
Filme

Think like a man (2012)

Think Like a Man (2012)
Photo credit: imdb.

Relațiile nu sunt niciodată ușoare. Relațiile nu seamănă între ele, și nici cei doi parteneri care le compun. Pornind de la cartea lui Steve Harvey Act like a lady. Think like a man, filmul „Think like a man” (2012) își propune să ne arate că pentru a reuși să le menținem și să înclinăm balanța în favoarea noastră, ca femei, trebuie să gândim ca un bărbat, dar să ne purtăm totuși ca o femeie.

De altfel, pe parcursul filmului cartea va deveni un fel de Biblie pentru personajele feminine din film, care întâmpină dificultăți în a începe sau în a menține relațiile cu personajele masculine.

Filmul urmărește în paralel relațiile dintre patru cupluri. Există ce-i drept și un al cincilea, însă personajul feminin apare doar spre sfârșitul filmului, până în acel moment fiind doar pomenit de către partenerul ei.

Două dintre cupluri sunt cu vechime – în timp ce unul este un cuplu căsătorit, dar pe punctul să divorțeze, celălalt cuplu se confruntă cu un impas în momentul în care Kristen își dorește ca relația să se oficializeze, iar Jeremy nu pare să înțeleagă apropourile subtile ale logodnicei.

Celelalte trei cupluri se formează pe parcurs, fiecare dintre ele urmând câte un pattern de comportament specific zilelor noastre.

Avem mama tânără, care își crește copilul singură și se teme să între într-o nouă relație, gândindu-se la efectul pe care relațiile ei le au asupra copilului ei. Ea se îndrăgostește de băiatul mamei, care pare că nu reușește nicicum să pună piciorul în prag și să își refuze mama.

Urmează apoi femeia independentă din toate punctele de vedere, care își dorește să aibă o carieră de succes și un bărbat lângă ea care să se ridice la nivelul ei profesional, dar care să câștige în același timp la fel de mulți sau mai mulți bani decât ea. Ea se îndrăgostește de bărbatul departe de a fi bogat, care are însă vise și idealuri și luptă cu toate forțele lui să le îndeplinească, chiar dacă știe că asta nu o să se întâmple peste noapte.

Nu poate lipsi, desigur, tipa care a dat câteva rateuri în dragoste și care simte că a cedat de fiecare dată prea repede. Ușor previzibil, ea se îndrăgostește de bărbatul player, care învârte toate femeile pe degete și care nu vrea să se implice într-o relație serioasă, preferând aventurile și one night stand-urile.

Totul pare să decurgă normal, până în momentul în care femeile află din diferite surse – de la televizor, din librărie, în timp ce se află la o cafea cu prietenele – despre cartea lansată de curând care face senzație printre femei și care promite să le rezolve toate problemele în dragoste.

De aici pornește de altfel filmul, care își propune în continuare să ne arate cum cele patru personaje feminine se luptă să transforme cei patru bărbați de lângă ele în bărbatul perfect.

Acel bărbat care să le înțeleagă, care să se ridice la standardele lor, care să le respecte dorințele și convingerile și alături de care să merite să rămână pentru tot restul vieții lor. Singura soluție pare să fie să încerce să înțeleagă ce se află în mințile fiecărui tip de bărbat, dar și de ce fiecare bărbat se poartă cum se poartă.

Trebuie să recunosc că ceea ce m-a făcut să vreau să văd filmul a fost în primă fază coloana sonoră, două dintre melodii fiind pe repeat multă vreme în playlist-ul meu. Pe una dintre ele o găsiți aici, pe cealaltă aici.

Vă las și trailerul aici, poate vreți să aruncați o privire și să „faceți cunoștință” cu personajele principale din film.

Pot spune că m-am identificat puțin cu fiecare personaj feminin, dar dacă ar fi să aleg un personaj preferat aș alege unul din tabăra masculină, Cedric (Kevin Hart) fiind personajul care adaugă sarea și piperul.

Poate că filmul nu este tocmai o capodoperă a cinematografiei, sau unul dintre cele mai bune filme ale lui 2012, dar este până la urmă o comedie romantică simpatică, pentru care merită să aloci 100 și ceva de minute din timpul tău – dacă e să mă întrebi pe mine.

Eu am făcut asta de mai multe ori, pentru că mi se pare genul de film la care pot să mă uit când stau confortabil în pat sau pe canapea. Genul acela de film la care mă uit atunci când vreau să mă relaxez după o zi mai dificilă, cu un bol cu popcorn și o cană de ceai sau ciocolată caldă lângă mine.

N-aș spune că e genul de comedie care să te facă să râzi încontinuu, dar este o comedie romantică până la urmă, așa că dragostea pregnează în fața umorului, dar este abordată cu zâmbetul pe buze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.